Eğitimler Hakkında Bilgi İçin: 0442 231 53 73

DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI EĞİTİM PROGRAMI - VIII

Eğitim Hakkında Güncel Duyurular

• Eğitimin kesin kayıt işlemleri için gerekli evraklar ile ATASEM'e gelmeniz gerekmektedir.
  • Kontenjanlar sınırlıdır. Kesin kayıt işlemlerinizi en kısa sürede tamamlamanızı tavsiye ederiz.
ATASEM ÖDEME SEÇENEKLERİ

DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI EĞİTİM PROGRAMI - VIII

Eğitim Adı Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı - VIII
Başlama Tarihi 11 Eylül - 22 Eylül 2017
(9 gün sürecek olan eğitim programı
40 saat teorik ve 40 saat pratik olmak üzere toplam 80 saattir)
Eğitim Gün ve Saatleri 11-15 Eylül 2017 - 08:30-18:20
18-20 Eylül 2017 - 08.30-18:20
21 Eylül 2017 - 08.30-18:20
21 Eylül 2017 - 18:30-19:20 (SINAV)
22 Eylül 2017 - 09:30 Sertifika töreni.

AYRINTILI DERS PROGRAMI
NOT: Kurs Ücreti Kesin Kayıt Yapılacağı Tarihte Yatırılacaktır (06-11 Eylül 2017).
Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Sinan AKTAŞ
(Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu Başkan Vekili)
e-mail: sinanaktas@atauni.edu.tr
Tlf: 0442-2317222
Eğitim Yeri Teorik Dersler ve Sınav:
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM).
Uygulama Dersleri:
Atatürk Üniversitesi Tıbbi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATADEM).

Eğitim Hakkında Önemli Tarihler

ÖN KAYIT TARİHİ: 07 Ağustos–05 Eylül 2017 (30 Kişiyi Aştığı Takdirde Kesin Kayıt Yapılacaktır).
KESİN KAYIT TARİHİ: 06–11 Eylül 2017 tarihleri arası.
SON BAŞVURU TARİHİ: 11 Eylül 2017
KURSUN BAŞLAMA TARİHİ: 11 Eylül 2017

Kesin Kayıt İşlemi İçin Gerekli Belgeler

1- Nüfus Cüzdanı Örneği,
2- Banka Dekontu,
3-Dilekçe Dilekçeyi indirmek için tıklayınız.

Not: Gerekli belgeler şahsen ATASEM (Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) 'e teslim edilecektir.

Eğitimin Amacı

Bu programın amacı, deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleri uygulamaları, eğitim-öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişilerin kullanılacak yöntem ve materyaller ile ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacak ehliyete sahip olmalarının sağlanmasıdır.

Eğitimin İçeriği

Araştırıcılara Deney Hayvanları ile çalışırken uymaları gereken mevzuat, etik kurallar, hayvanların anatomi, fizyoloji, histolojileri ve biyokimyasal özellikleri gibi derslerin yanı sıra, hastalıkları, bakım besleme ve üremeleri ile ilgili bilgiler, temel ve özel çalışma modelleri ile denemelerde uygulanan yöntemler uygulamalı olarak verilecektir. Başarılı olanlar “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası” almaya hak kazanacaklardır.

Eğitimin Ön Koşulları

Deney hayvanları kullanım sertifikası eğitim programlarında derslerin %80’ine devam etmek zorunludur. Kursiyerlerin başarılı sayılabilmeleri için kursun sonunda girdikleri sınavdan 100 üzerinden en az 70 ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Deney hayvanı kullanarak her türlü eğitim, araştırma, uygulama ve test yapmak isteyen veya bu programların yapılmasında deney hayvanlarına dokunarak ve gözlemleyerek katkıda bulunan öğrenciler, araştırmacılar, akademik, sağlık, teknik ve idari personel, ayrıca hayvan bakıcıları ve diğer yardımcı personeller.

Kurs Katılımcı Sayısı

Asgari 30, Azami 80 kişi (Atatürk Üniversitesi Personeli ve Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Öğrencileri önceliklidir)

Deneyde Kullanılacak Hayvanlar

Fare, Sıçan, Tavşan