Hasta Bakıcılara (Hasta Destek Personeli) Sertifika Eğitim Programı

Eğitim Adı Hasta Bakıcılara (Hasta Destek Personeli) Sertifika Eğitim Programı
   Eğitim Ücreti  50 TL
Ödeme seçenekleri için tıklayınız.
Genel Bilgiler: Hasta bakıcılara (hasta destek personeli) mesleki yeterlilik eğitim programı; Atatürk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nün hastane hasta bakımı alanında çalışanlarına yönelik talebi doğrultusunda hasta bakıcılara verilecek eğitimi içermektedir.

Program Koordinatörü: Prof.Dr. Orhan ATEŞ

Program Koordinatör Yardımcısı: Prof.Dr. Dilek KILIÇ

Programın Amacı: Hemşirelerin direktifi ve sorumluluğu altında hasta bakımına etkili bir şekilde katılan, hastanın kendi kendine karşılayamadığı bazı gereksinimleri hemşire kontrolünde yerine getiren, servisin transport işlerini yapabilen, birimin malzeme temini ve genel düzenin sağlanmasına yardımcı olan ve gerektiğinde temizlik hizmetlerine katılan gerekli bilgi ve becerileri kazanmış hasta bakıcı (hasta destek personeli) yetiştirmektir.

Programın Süresi: Hasta bakıcılara yönelik mesleki yeterlilik eğitim programında 160 saat (40 saat teorik + 120 saat pratik)  eğitim verilecektir.

Programın Tarihi: 30 Nisan 2018  – 01 Haziran 2018

Programın Yapılacağı Yer: Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma Uygulama Merkezi Konferans Salonu

Değerlendirme: Hasta bakıcılara yönelik sertifika eğitim programında verilecek eğitim sonunda yeterlik sınavı yapılacaktır. Yeterlik belgesi almak için sınavdan en az 50 puan alma şartı gereklidir. Sertifika sınav dönemi bittikten sonra hazırlanır.

Sınav Tarihi: 7 Haziran   2018

Giriş Koşulları:

1. İlköğretimi tamamlamış olmak.
2. Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde çalışıyor olmak.
3. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlilikleri yapacak fiziksel ve psikolojik özelliklere sahip olmak

Hasta Bakıcı (Hasta Destek Personeli) Sertifika Programı İçeriği

1- Hasta destek personelinin görev yetki ve sorumlulukları
2- Etkili iletişim teknikleri, hasta ile iletişim, iş hayatında iletişim, iş hayatında iletişim