Oxford Teachers Academy Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

Yeni nesil üniversite oluşumu kapsamında yapılan çalışmalara bir destek de ATASEM’den

ATASEM olarak Oxford Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi ile Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 3-4 sınıf öğrencileri ile Erzurum-Erzincan-Kars illerinde görev yapan İngilizce öğretmenleri için beş ayrı alanda uzaktan eğitim yoluyla mesleki kişisel gelişim sertifika programı protokolü imzalandı.

Bu protokol çerçevesinde öğrenciler ve hali hazırda görev yapan İngilizce öğretmenleri:

1. Teaching English to Young Learners
2. Teaching English to Teenagers
3. Teaching with Technology
4. Teaching Learners with Dyslexia
5. Teaching Learners with Special Educational Needs

Konularında Oxford Üniversitsi Sürekli Eğitim Merkezi (Oxford University Department for Continuing Education) tarafından Avrupa Dil Eğitimi Kalite Denetim Konseyi (The European Association for Quality Language Services)’nin akredite ettiği mesleki gelişim sertifikalarını alabilecekler.

12 Nisan 2018 tarihinde Üniversitemiz Kültür Merkezi Mavi salonunda ATASEM ve Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Filoloji Kulubü tarafından bir tanıtım toplantısı düzenlenmiştir.

Açılış konuşmasında diplomanın yanında günümüzde mesleki ve kişisel gelişim sertifikasyonalarının iş hayatına atılmada önemli bir rol oynadığını ve ATASEM olarak açılan çeşitli eğitim ve sertifika programlarıyla öğrencilerimiz ve bölge halkımız işin gerekeni yapmaya çalıştıklarını belirten ATASEM müdürü Prof. Dr. Lokman TURAN’dan sonra söz alan Oxford University Press yetkilisi Nafi Özmenek, öğrencilere ve Milli Eğitimden katılan öğretmenlere programın detayları hakkında bilgi verdi. Programın sonunda teşekkür konuşmasında söz alan ATASEM Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörü Öğr. Gör. Cengizhan AKDAĞ başta İngilizce olmak üzere diğer alanlarda da buna benzer çalışmaların devam edeceğini söyledi.

12 Nisan 2018