Eğitimler Hakkında Bilgi İçin: 0442 231 53 73

YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitim Hakkında Güncel Duyurular

• Eğitimin kesin kayıt işlemleri için 9 Kasım 2017 saat 17.00'e kadar ATASEM'e gelmeniz gerekmektedir.
  • Kontenjanlar sınırlıdır. Kesin kayıt işlemlerinizi en kısa sürede tamamlamanızı tavsiye ederiz.
ATASEM ÖDEME SEÇENEKLERİ

YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

Eğitim Adı Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı
Başlama Tarihi 25 Kasım 2017 tarihine ertelenmiştir. (40 Saat Teori + 40 Saat Uygulama)
Eğitim Gün ve Saatleri Cumartesi-Pazar 08.00-17.00
Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Bahadır GÜCÜYETER
Eğitim Yeri ATASEM Derslikleri

Başvuru Şartları

Eğitim fakültelerinin Türkçe Eğitimi, Türk Dili Ve Edebiyatı Eğitimi bölümlerinden mezun ya da üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri
Edebiyat fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümlerinden mezun ya da üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri

Sunuş

Yabancılara Türkçe öğretimi, akademik bir araştırma alanı olmasının yanı sıra uzmanlık gerektiren ciddi bir çalışma alanı olarak son yıllarda gittikçe önem kazanmakta olup yabancılara Türkçe öğretecek dil öğretmenlerine duyulan gereksinim de aynı oranda artmaktadır.

Hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanındaki eğitimöğretim kurumlarında veya bireysel derslerinde yabancılara Türkçe öğretenlerin başka alanlardaki üniversite bölümlerinden mezun olmuş dil öğretmenleri olduğu görülmektedir.
Bu alanda ülkemizde lisans programı olmadığı ve lisansüstü programları da kısıtlı sayıda olduğu için çoğunlukla kendi kendilerini eğitmek ve kıdemli meslektaşlarının deneyimlerinden yararlanmak durumundadırlar.

Sunduğumuz bu Sertifika Programı böylesi bir durumdan kaynaklanan gereksinimlere karşılık verebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Amaç

Yabancılara Türkçe öğretmekte veya öğretecek olan dil öğretmenlerinin kuramsal boyuttaki bilgilerine ve uygulamaya yönelik etkinliklerle öğretim becerilerine katkıda bulunmak amacı doğrultusunda düzenlenen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı’nda dersler dört modül içinde bulunmaktadır:

Dil Öğretim İzlenceleri,
Dil Öğretim Yöntem Ve Yordamları,
Dil Öğretim Gereçleri, Ve
Dil Öğretiminde Ölçme Ve Değerlendirme.

Sertifika Programı kursiyerlerinin bu dört alandaki destekleyici temel kuramsal bilgilerinin sağlanması ve uygulama çalışmaları ile yabancı dil olarak Türkçe öğretmenliği mesleki becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Eğitimler Hakkında Detaylı Bilgi için: 0442 231 53 73