ATASEM Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Bölgemizde Bulunan Su Kaynaklarında Sürdürülebilir Balık Üretimi

 Eğitim Hakkında Bilgiler
Eğitim Adı Bölgemizde Bulunan Su Kaynaklarında Sürdürülebilir Balık Üretimi
Eğitim Tarihleri 20 Nisan – 2 Haziran 2019

Yeterli katılım olmaması durumunda ATASEM eğitim tarihini değiştirme hakkına sahiptir.

Eğitim Günleri Cumartesi-Pazar
Eğitim Saatleri 10.00-12.00 Teori

13.15 Uygulama

Eğitim Süresi 20 Saat Teori + 20 Saat Uygulama
Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Telat YANIK

Dr. Öğr. Üyesi Esat Mahmut KOCAMAN

Eğitmenler Prof. Dr. Telat YANIK

Prof. Dr. Muhammed ATAMANALP

Doç. Dr. Gonca ALAK

Dr. Öğr. Üyesi Esat Mahmut KOCAMAN

Dr. Öğr. Üyesi Arzu UÇAR

Eğitim Ücreti 300 TL
Eğitim Yeri ATASEM
 Ön Başvuru Formu 
Kesin Kayıt Aşaması 

Eğitimin kesin kayıt işlemleri için en kısa zamanda ATASEM’e gelmeniz gerekmektedir.

Kontenjanlar sınırlıdır. Kesin kayıt işlemlerinizi en kısa sürede tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Yeterli sayıda kesin kayıt başvurusu sağlandığında eğitim başlayacaktır.

Eğitimin Amacı
Eğitimin amacı bölgemizde bulunan su kaynaklarının balıkçılık potansiyeli bakımından genel bir değerlendirilmesi yapılarak, yetiştiriciliğin artırılmasına ve istihdama yönelik eğitim vermek.

Hedef Kitlesi

Su kaynaklarında yetiştiricilik faaliyetinde bulunmak isteyen öğrenciler, çiftçiler, iş adamları, engelliler.

Eğitimin Öğrenme Hedefleri

Su ürünleri danışmanlık destek biriminde gönüllü görev alabilir

Su kaynaklarında balık yetiştiriciliğine uygun yerleri tespit etmek

İşletme açabilmek için gerekli kanuni prosedürleri öğrenir

Hedef su canlısının üretimini ve yetiştiriciliğine ve yetiştiriciliğini öğrenir

Elde edilen ürünlerin pazarlaması hakkında bilgi sahibi olur

Çevreye duyarlı sürdürülebilir üretimi ve organik üretimi öğrenir

Destek ve teşvikler hakkında bilgi sahibi olur

İşletme ve teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur.

Eğitim Konuları
Akuakültür bakımından değerlendirilmesi

Balık yetiştiriciliğinde su kalite kriterleri

Balık eti muhafaza ve işlenmesi

Balık yetiştiriciliğinde yemler ve yemleme

Balık hastalıkları ve ürün pazarlama