Çocuk Merkezli Bilişsel-Davranışçı Oyun Terapi Teknikleri Eğitim Programı

Eğitim Adı Çocuk Merkezli Bilişsel-Davranışçı Oyun Terapi Teknikleri Eğitim Programı
Eğitim Tarihleri Eğitim tamamlandı.

2-3 Mart 2019

Yeterli katılım olmaması durumunda ATASEM eğitim tarihini değiştirme hakkına sahiptir.

Eğitim Günleri Cumartesi-Pazar
Eğitim Saatleri 08.00-17.00
Eğitim Süresi 16 Saat
Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Fatma GÜDÜCÜ TÜFEKCİ

Dr. Öğretim Üyesi Türkan KADİROĞLU

Eğitmenler Dr. Öğretim Üyesi Sultanberk HALMATOV
Eğitim Yeri ATASEM
 Ön Başvuru Formu

Eğitimin kesin kayıt işlemleri için en kısa zamanda ATASEM’e gelmeniz gerekmektedir.

Kontenjanlar sınırlıdır. Kesin kayıt işlemlerinizi en kısa sürede tamamlamanızı tavsiye ederiz.

20 kişi ile sınırlıdır. Yeterli sayıda kesin kayıt başvurusu sağlandığında eğitim başlayacaktır.

Bu kursta tüm dünyada kullanılan oyun terapi tekniklerinin yanı sıra Sultanberk Halmatov’un kendi geliştirdiği teknikler öğretilecektir.

1.Gün: Oyun ve Oyun Terapisine Giriş
Çocuklar nasıl ve ne oynarlar?

Oyunun çocuğun gelişimine etkisi

Oyunun yapısı ve gerekçesi

Çocuk oyunlarının tarihsel gelişimi

Oyun türleri

Oyun ve terapi

Oyun Terapisi: kavramlar ve uygulamalar

Oyun Terapi odasının düzenlenmesi

Oyuncaklar ve diğer materyaller

2. Gün: Uygulamalı geliştirme oyunları
Çocukların psikolojik gelişimine yönelik oyun teknikleri

Çocukları fiziksel gelişimlerine yönelik oyunlar

Çocukların duygusal gelişimine yönelik oyunlar

Çocukların sosyal gelişimine yönelik oyunlar

Gevşeme oyun teknikleri

Kaygılı ve saldırgan davranışları yönlendirmeye yönelik oyun teknikleri

Dikkat problemlerine yönelik oyun teknikleri

Kaygı bozukluklarına yönelik oyun teknikleri (Korku, kaygı, fobiler, düşük benlik algısı, bireysel farkındalık, benlik geliştirme ve benliği koruma)

Dr. Öğretim Üyesi Sultanberk HALMATOV Hakkında
Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmuş, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bilim Dalı’nda yüksek lisansını, Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim Dalı’nda da doktorasını, Moskova Evdakimov adındaki Üniversitenin Klinik Psikoloji Fakültesinde Doktora sonrası eğitimini tamamlamıştır. Daha çok bireyi tanıma ve değerlendirmeye yönelik, yurt içi ve yurt dışı kuruluşların organize ettikleri eğitimlerine katılmıştır. Toplamda 1557 saat Sanat Terapisi, Masal Terapisi ve Oyun Terapisi Eğitimi almıştır. Çalışma alanlı genel olarak, bireyi tanıma teknikleri, projekitif testler, çocuk ve ergen psikolojisi, aile eğitimi, kişilik gelişimi gibi konularda yoğunlaşmaktadır. Ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.
E-mail: halmatovs@gmail.com