Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı

Atatürk Üniversitesi Onaylı Sertifika

Ücret

420 ₺

• Kesin kayıt işleminizin tamamlanması için aşağıdaki hesap numaramıza EFT veya havale yöntemiyle ödeme yapıp, ödeme dekontunu, kurs başvuru dilekçesini ve katılımcı sözleşmesini e-posta adresimize göndermeniz gerekmektedir. E-posta: atasem@atauni.edu.tr

Kesin kayıt için gerekli belgeler

ATASEM Banka Hesap Bilgileri

• Banka Adı: Ziraat Bankası
  • Banka Şubesi: Erzurum
  • Hesap Adı: A.Ü. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
  • Hesap No: 0112-5600-1638-5001
  • IBAN No: TR-6600-0100-0112-5600-1638-5001

Ders Saatleri

Cumartesi-Pazar: 14.00-17.30

Salı-Çarşamba: 19.00-22.30

Not: 16 saat teorik dersler tamamlandıktan sonra 4 saat uygulama çalışması yaptırılacaktır.

ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SERTİFİKA PROGRAMI TANITIMI

Sertifika Programının Amacı

Öğrenci koçluğu veya eğitim danışmanlığı olarak ifade edilen sertifika programının amacı, okul çağındaki öğrencilerin bilgi, beceri ve tutumlarını olumlu yönde değiştirerek, geleceğe daha başarılı ve mutlu bireyler olarak girmelerine rehberlik etmektir.

Yeni eğitim ve sınav sistemi, öğrencilerin bireysel anlamda kendilerini geliştirmeleri ve öğrenmeyi öğrenmelerini daha fazla önemsemektedir. Öğrencilerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri ve hedeflerine odaklanmaları, başarı için kaçınılmaz bir durumdur. Öğrenci koçluğu, öğrencilerin hedeflerine ulaşmada gerekli olan desteği sağlamaktır.

Sertifika Programının İçeriği

Öğrenci koçluğu sertifika programı ile katılımcılara, öğrencilere profesyonel destek olmaları için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir. Öğrenci koçluğu sertifika programı kapsamında işlenecek bazı konular şunlardır:

• Hedef belirleme
  • Görüşme teknikleri
  • Motivasyon
  • Öğrenci ile iletişim
  • Anne baba tutumları
  • Çocuk ve ergen psikolojisi
  • Verimli ders çalışma teknikleri
  • Stresle başa çıkma
  • Çalışma programı hazırlama ve
  • Sınav motivasyonu.

Öğrenci koçluğu sertifika programının birinci basamağı olan temel koçluk bilgi ve becerileri hafta sonu iki tam gün ve uygulama eğitimi ile birlikte toplam 20 saat olarak planlanmıştır. Sertifika programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Atatürk Üniversitesi onaylı “Temel Öğrenci Koçluğu Sertifikası” verilerek bu alanda profesyonel çalışmaya başlamanın ilk adımı atılmış olacaktır.

Sertifika Programına Kimler Katılabilir?

• Resmi ve özel okullarda görev yapan öğretmenler
  • Özel öğretim, etüt merkezi ve kişisel gelişim kurslarında görev yapan öğretmenler
  • Öğretmen adayı üniversite öğrencileri
  • Pedagojik formasyon sertifikası olan/alan öğretmen adayları