Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı (Online Eğitim)

Tarihler

31 Mayıs 2021 tarihine ertelendi.

Günler

Pazartesi-Çarşamba-Cuma-Cumartesi-Pazar

17.00 - 21.00

Belge

Sertifika

Ücret

750 ₺

• 21-027 Kodlu Eğitim Hakkında Ayrıntılı Bilgiler

Başvuru Şartları
  • Eğitim fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Yabancı Dil Eğitimi bölümlerinden mezun ya da ikinci sınıf ve üzeri öğrenciler başvurabilir.
  • Edebiyat fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, tüm Yabancı Dil Edebiyatları bölümlerinden mezun ya da ikinci sınıf ve üzeri öğrenciler başvurabilir.
  • Belirtilen alanlar dışında eğitime katılmak isteyenlerin durumları ise birimimizce yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenir.

Kesin Kayıt için Gerekli Evraklar

• Ödeme Dekontu
  • Kimlik Fotokopisi
  • Başvuru Dilekçesi (İndir)
  • Katılımcı Sözleşmesi (İndir)
  • Kesin kayıt işleminizin tamamlanması için yukarıdaki belgeleri doldurup tarafımıza iletmeniz gerekmektedir.
  • Kesin kayıt işleminizin tamamlanması için hesap numaralarımıza EFT veya havale yöntemiyle ödeme yapıp ödeme yaptığınıza dair bize bilgi verebilirsiniz.

Sunuş

Yabancılara Türkçe öğretimi, akademik bir araştırma alanı olmasının yanı sıra uzmanlık gerektiren ciddi bir çalışma alanı olarak son yıllarda gittikçe önem kazanmakta olup yabancılara Türkçe öğretecek dil öğretmenlerine duyulan gereksinim de aynı oranda artmaktadır.

Hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanındaki eğitim öğretim kurumlarında veya bireysel derslerinde yabancılara Türkçe öğretenlerin başka alanlardaki üniversite bölümlerinden mezun olmuş dil öğretmenleri olduğu görülmektedir.

Bu alanda ülkemizde lisans programı olmadığı ve lisansüstü programları da kısıtlı sayıda olduğu için çoğunlukla kendi kendilerini eğitmek ve kıdemli meslektaşlarının deneyimlerinden yararlanmak durumundadırlar.

Sunduğumuz bu Sertifika Programı böylesi bir durumdan kaynaklanan gereksinimlere karşılık verebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Amaç

Yabancılara Türkçe öğretmekte veya öğretecek olan dil öğretmenlerinin kuramsal boyuttaki bilgilerine ve uygulamaya yönelik etkinliklerle öğretim becerilerine katkıda bulunmak amacı doğrultusunda düzenlenen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı’nda dersler dört modül içinde bulunmaktadır:

• Dil Öğretim İzlenceleri,
  • Dil Öğretim Yöntem ve Yordamları,
  • Dil Öğretim Gereçleri
  • Dil Öğretiminde Ölçme ve Değerlendirme.

Sertifika Programı kursiyerlerinin bu dört alandaki destekleyici temel kuramsal bilgilerinin sağlanması ve uygulama çalışmaları ile yabancı dil olarak Türkçe öğretmenliği mesleki becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

ATASEM Banka Hesap Bilgileri

• Banka Adı: Ziraat Bankası