Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı

Eğitim Yeri ATASEM
 Ön Başvuru Formu
Kesin Kayıt Aşaması

Eğitimin kesin kayıt işlemleri için en kısa zamanda ATASEM’e gelmeniz gerekmektedir.

Kontenjanlar sınırlıdır. Kesin kayıt işlemlerinizi en kısa sürede tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Yeterli sayıda kesin kayıt başvurusu sağlandığında eğitim başlayacaktır.

Eğitim Afişi

Başvuru Şartları
Eğitim fakültelerinin Türkçe Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi, Yabancı Dil Eğitimi bölümlerinden mezun ya da üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri
Edebiyat fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, tüm Yabancı Dil Edebiyatları  bölümlerinden mezun ya da üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri

Sunuş
Yabancılara Türkçe öğretimi, akademik bir araştırma alanı olmasının yanı sıra uzmanlık gerektiren ciddi bir çalışma alanı olarak son yıllarda gittikçe önem kazanmakta olup yabancılara Türkçe öğretecek dil öğretmenlerine duyulan gereksinim de aynı oranda artmaktadır.

Hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanındaki eğitimöğretim kurumlarında veya bireysel derslerinde yabancılara Türkçe öğretenlerin başka alanlardaki üniversite bölümlerinden mezun olmuş dil öğretmenleri olduğu görülmektedir.
Bu alanda ülkemizde lisans programı olmadığı ve lisansüstü programları da kısıtlı sayıda olduğu için çoğunlukla kendi kendilerini eğitmek ve kıdemli meslektaşlarının deneyimlerinden yararlanmak durumundadırlar.

Sunduğumuz bu Sertifika Programı böylesi bir durumdan kaynaklanan gereksinimlere karşılık verebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Amaç
Yabancılara Türkçe öğretmekte veya öğretecek olan dil öğretmenlerinin kuramsal boyuttaki bilgilerine ve uygulamaya yönelik etkinliklerle öğretim becerilerine katkıda bulunmak amacı doğrultusunda düzenlenen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı’nda dersler dört modül içinde bulunmaktadır:

Dil Öğretim İzlenceleri,
Dil Öğretim Yöntem Ve Yordamları,
Dil Öğretim Gereçleri, Ve
Dil Öğretiminde Ölçme Ve Değerlendirme.

Sertifika Programı kursiyerlerinin bu dört alandaki destekleyici temel kuramsal bilgilerinin sağlanması ve uygulama çalışmaları ile yabancı dil olarak Türkçe öğretmenliği mesleki becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.