Eğitimin Hakkında Ayrıntılı Bilgiler
Güncel Duyuru
Sunuş
Amaç
Eğitim Hakkında
Eğitim Koordinatörü
Güncel Duyuru
Eğitim 15 Aralık 2023 – 07 Ocak 2024 tarihlerine ertelenmiştir.
Sunuş
Türkiye Türkçesinin bir önceki dönemini oluşturan Osmanlı Türkçesi, asırlarca Türk’ün konuştuğu, yazıştığı Türkçeden başka bir şey değildir. Özellikle günümüz nesilleri bilmeli ki Osmanlı Türkçesi, bir yabancı dil değil; Türkçenin yakın dönemdeki tarihî lehçelerinden biridir. Osmanlı Türkçesinde kullanılan alfabe, Karahanlı Türk devletinden Harf İnkılabına kadar kullanılan bir alfabedir. Osmanlı Türkçesi ile Türkiye Türkçesi arasındaki en önemli fark da alfabe farklılığıdır. Türk dilini, edebiyatını, tarihini, kültürünü öğrenmek, anlamak için Osmanlı Türkçesine vakıf olmak gerekir. Osmanlı Türkçesini öğrenmek diğer taraftan geçmişimize bir vefa borcudur. Osmanlı Türkçesini öğrenmek, yalnızca okuma ve yazmayı öğrenmek değil koskoca bir Türk tarihini, kültürünü de teneffüs etmek demektir. Bu eğitimle, Türk’ün en ihtişamlı devleti Osmanlının dil, edebiyat, kültür ve medeniyet kodları keşfedilmeye başlanacaktır.
Okuma öğretimi ile başlayacak eğitim, yazma eğitimi ile devam edecektir. Metin tahlili yapılacak bir seviyeye ulaşıncaya kadar da eğitim, sürecektir.
Bu eğitimle öğreneceklerimiz, bizi bir taraftan geçmişimizle buluştururken diğer taraftan da yeni beceriler ve donanımlar kazanmamıza vesile olacaktır.
Amaç
Bu eğitimle Osmanlı Türkçesi günümüz nesillerine, konuya ilgili olanlara öncelikle başlangıç düzeyinde öğretilmeye çalışılacaktır. İlerleyen zamanla birlikte orta düzeyde Osmanlı Türkçesi öğrenilecek duruma gelinecektir. Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, İlahiyat, Arap dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler bölümleri başta olmak Osmanlı Türkçesiyle ilgili dersleri olan öğrencilere bu eğitim çok yararlı olacak; onlara ciddî bir temel ve seviye kazandıracaktır.
Osmanlı Türkçesini okuma, yazma ve tahlil etme becerileri öğrencilere kazandırılacaktır.
Eğitim Hakkında
Eğitim 24 saatten oluşacak olup 1 ay sürecektir. Eğitimler, hafta içi günlerde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 17.00-19.00 arasında yapılacaktır.
Eğitim Koordinatörü
Prof. Dr. Halit DURSUNOĞLU
Kesin kayıt için gerekli belgeler
Kesin Kayıt İşlemleri
ATASEM Banka Hesap Bilgileri
Kesin Kayıt İşlemleri
Kesin kayıt işleminizin tamamlanması için hesap numaramıza EFT veya havale yöntemiyle eğitim ücretini ödedikten sonra ödeme dekontu ve eğitim sözleşmesini e-posta adresimize göndermeniz gerekmektedir.
E-posta: atasem@atauni.edu.tr
Önemli Bilgilendirme
Yeterli katılım olmaması durumunda ATASEM eğitim tarihini değiştirme hakkına sahiptir.
ATASEM Banka Hesap Bilgileri
ATASEM Banka Hesap Bilgileri
Banka Adı: Ziraat Bankası
Banka Şubesi: Erzurum
Hesap Adı: A.Ü. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
Hesap No: 0112-5600-1638-5001
IBAN No: TR-6600-0100-0112-5600-1638-5001